sâmbătă, 26 aprilie 2008

COMUNICAT IMPORTANT PENTRU TARA!

Urmariti-ne:
in curand se va lansa
GHERILA VIRTUALA.

Mai sunt doar cateva zile!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Curtea de Apel Oradea e în Bihor, mai exact departe de Bucuresti, "mica" lor parohie incluzand 2 judetețe. Se spune că pe vremea dl-ui. Nastase Presedintele CAO (Dl. Groza) era ascultat de S.I.P.A. și noaptea în somn.

La CAO există însă și un complet de ”blaturi”, R3 Recurs, complet de recurs în materie de Contecios și Comercial, condus de d-na. Savina Băltărete, o adevărata veterană a instanței, numită în anul 1993 (Decretul nr. 173). Despre d-na. Savina nu știm multe, caci declarația de avere ne spune mai nimic (are o mobra și 2 dacii), iar alte informații sunt greu de găsit, d-na. neavând ”interese” ori alte cele.

Cu toate că este Președinte al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal al CAO, d-na. Savina nu este în colegiul de conducere al instanței, recent fiind reconfirmată de C.S.M. pe acest post până în anul 2011, pe bază de interviu, iar întrebările fură foarte ”interesante”, cu final apoteotic:
”- Anton Pandrea: In planul de management ati facut o referire la principiul previziunii. La ce v-ati referit?”
”- Savina Baltarete: De exemplu la legea contenciosului administrativ privind introducerea completelor colegiale cred ca nu a fost avut in vedere acest principiu. Numarul de judecatori a ramas acelasi. Eu inteleg sa prevenim un dezastru pentru luarea unor masuri legislative.” (!)
(Sursa: http://www.juridice.ro/stiri-juridice/flux-stiri/csm-24-ianuarie-2008.html)

La CAO era magistrat și dl. Florian Murg, recent pensionat.

În data de 18.02.2008, cu o zi înainte de publicarea în Monitorul Oficial a decretului de pensionare, dl. Murg Florian - Președinte al Completului R3, alături de d-na. Savina și d-na. Judecător Toros, se pronunță în dosarul 1375/35/2007 al CAO (părți fiind Frigoexpress și GEBR.A.EN M. VAN DEN BROEK B.V.) în sensul că admit CONTESTAȚIA ÎN ANULARE A FRIGOEXPRES S.A. și REJUDECÂND RECURSUL (!!!) îl admit și resping cererea de recunoaștere a hotărârii arbitrale străine. Cercetând mai atent putem observa că respectabilii magistrați au suspendat o Decizie a CAO (alt complet) cu toate că cerere de ordonanță în acest sens a fost respinsă de dl. Groza (Dosar: 1380/35/2007), mai mult, au modificat Decizia în recurs a CAO, în sensul că au rejudecat (!) recursul - în cadrul unei contestații în anulare - și l-au admis, modificând Decizia colegilor lor. A 2-a zi dl. Murg Florian a dispărut de la instanță, decretul de pensionare (nr. 261/2008) fiind semnat în 12.02.2008 și publicat în Monitorul Oficial în 19.02.2008.

Dosarul în care s-a judecat Recursul are nr. 453/111/2007 al Tribunalului Bihor.

După cum se poate observa dl. Murg nu mai este, acțiunea disciplinară fiind ”lipsită de obiect”, dânsul fiind pensionat, bucurându-se de remunerația acordată de stat după mulți ani de muncă :) GREA.

Să nu uit un amănunt, Decizia în recurs a colegilor d-nei. Savina este suspendată de R3 în ședință ”extraordinară” completul întrunindu-se strict pentru a dispune astfel, în 23.11.2007 (Vineri), dată la care nu avea sală, cauza fiind singura pe lista de ședință.

Completul R3 este unul foarte original. Astfel, pe soțul d-nei. Savina îl cheamă Marcel Băltărete, dânsul fiind funcționar superioar la C.J.A.S. Bihor., iar cum dânsul are nevoie de bani, având calitatea de a fi soțul soției sale, CAO se pronunță în dosarul 794/35/2007, d-na. Savina admițând recursul (probabil dânsa la și redactat) formulat de propriul său soț, orginal nu?

Modelul ”transformer” pare să placă foarte mult completului R3, astfel, în dosarul 5479/111/2006 (5479/R/COM/2006), judecat, din nou, în ședință ”nefirească”, fiind singurul pe listă, cererea e ”convertită” în apel, și desigur apelul admis, caci d-nii. care se ocupă de produse organice trebuie protejați.

Aceasta este completul Președintelui Secției de Contencios Administrativ al C.A. Oradea, independent și imparțial până la granița ”comenzii” unei sentințe, până la granița protejării intereselor de familie ori de grup.